Suggesties eenrichtingsroutes

Onderstaand vindt u een aantal suggesties van mijn kant om een mooie route uit (te laten) stippelen voor uw trip.

Liberationroute

Als rondrit, maar ook als eenrichtingsroute te rijden. Onderweg zijn er een aantal luisterplekken, waar teruggeblikt wordt op WO II in het gebied tussen Arnhem en Wageningen. Start- of eindpunt Hotel De Wereld in Wageningen.

Tip: Liberation Route Arnhem

Hanzesteden

Volg de IJssel van Millingen aan de Rijn tot Kampen of vice versa.

Bij de Hanzeroute fiets je – voornamelijk via vrijliggende fietspaden en slingerende dijkjes – langs een van de mooiste rivieren van Nederland: de IJssel. Het totale traject is ca 135 kilometer, dus zeer geschikt om in bv. 2 etappes te rijden. Mocht je ook enkele Hanzesteden willen bezoeken, smeer het dan uit over 3 dagen.

Tip: Hanzeroute

Romeinse Limes Route

De Romeinse Limes, het grootste archeologische monument van Nederland, heeft een eigen lange-afstandsfietsroute. De Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is ook op veel plaatsen zichtbaar.

De ca. 220 km lange, in 2 richtingen bewegwijzerde,  route voert langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse rijk tussen Katwijk aan zee en Berg en Dal, dwars door Nederland. De tocht in het Gelderse deel is goed in meerdere etappes uit te smeren als eenrichtingstrip.

Tip: Limesroute

Familiebezoek

Juist tijdens de Corona-crisis hebben we het gemis ervaren van de nabijheid van familie. Nu is het mogelijk deze dag in een bepaalde regio bij meerdere families op bezoek te gaan en word je aan het eind van de dag weer opgehaald bij het laatste bezoekadres. Plan deze route gemakkelijk met een knooppunten routeplanner.

Ook kun je bijvoorbeeld met je partner op familiebezoek en met z’n allen ter plaatse een route te maken.