Suggesties heide, vennen en bossen

Onderstaand vindt u een aantal suggesties van mijn kant om een mooie route uit (te laten) stippelen voor uw trip.

Posbank

De Posbank, gelegen op de Veluwezoom, is bij eenieder bekend. Zeker in augustus als de heide volop in bloei staat is dit een unieke plek om te bezoeken. Mijd bij het plannen van een bezoek het weekend, daar velen hierop afkomen. De mogelijkheden voor een tocht zijn legio, waarbij de vergezichten uniek voor Nederland zijn.
Aan de hand van uw wensen plan ik met plezier een tocht via de knooppunten.

Vennen

Ten zuiden van Nijmegen ligt een prachtig natuurgebied met de Overasseltse en Hatertse Vennen. In april en mei een prachtig gebied om te bezoeken, maar ook in augustus staat hier de hei volop in bloei. Als onderdeel van de Molenroute kom je bijvoorbeeld langs deze vennen, enkele molens en het Heumense bos.
Aan de hand van uw wensen kan de tocht via diverse knooppunten desgewenst uitgebreid worden.

Bossen

In alle jaargetijden is een bezoek waard. Kies een route met mooie afwisseling tussen bos en de omringende gebieden. Naast de overbekende Veluwe zijn bosrijke gebieden te vinden in:
Montferland, ten zuiden van Nijmegen, ten oosten van Winterswijk en in het gebied tussen Zutphen en Lochem.

Zandduinen

Mooie gebieden met zandduinen zijn bijvoorbeeld: Kootwijkerzand, Hulshorsterzand, Wekeromse Zand, Beekhuizerzand en Runner-up: Millingerwaard. In combinatie met de omliggende natuur waan je je op zo’n trip misschien wel in het buitenland.