Suggesties landschappen

Onderstaand vindt u een aantal suggesties van mijn kant om een mooie route uit (te laten) stippelen voor uw trip.

Coulisselandschap

Een mooie route in het uiterste oosten van de Achterhoek. Beginnend en eindigend rijd je ten oosten van Winterswijk in een prachtige omgeving met zijn karakteristieke coulisselandschap. De route over het rustige platteland komt vlak langs de grens met Duitsland.

Scholtenboerderij

Rondom Winterswijk vind je behalve rust en ruimte ook nog enkele historische scholtenboerderijen. Daarnaast vind je Monumentale molens (Sevinks Molen en Berenschots Watermolen).  Ten zuiden van Winterswijk kom je door Bekendelle, een oud loofbos waar je elzen, essen en eiken ziet. Aan de Meerdinkweg onder het dorpje Woold kom je door het voormalige scholtengoed Meerdink. Je fietst hier door een eeuwenoud coulisselandschap met oud eikenbos, akkers, weilanden, houtwallen en beekjes.

Gelderse Poort

Vanuit Nijmegen rij je zo de Gelderse Poort in: een prachtig natuurgebied in de regio waarin de Rijn zich vertakt in Waal, Nederrijn en IJssel. Je fietst door de Ooijpolder en Millingerwaard, twee natuurgebiedjes die deel uitmaken van de Gelderse Poort. Op de dijk aan de Waal kun je even lekker uitwaaien en uitkijken over deze ruige natuurgebiedjes. In de polder zie je authentieke terpboerderijen. Ook bevindt zich hier de Duffelt, een korenmolen uit 1867.
Vanuit de polder kijk je uit op de heuvelrand  waar Nijmegen op gebouwd ligt. Kijk na het klimmetje even terug richting de Waal voor een prachtig uitzicht.

Renderklippen

De Renderklippen op de noordelijke Veluwe vormen een combinatie van prachtig glooiende stuifduinen en heide.
Dit is een van de stilste plekken van Nederland. Grafheuvels herinneren aan vroeger tijden.
De Schaapskudde bestaat uit zo’n 130 Veluwse Heideschapen. Langs heide en door stille bossen rijd je weer verder.

Betuwe

Veel bloesem staat op het punt van uitkomen. Hét moment om een mooie bloesemroute te fietsen. Bijvoorbeeld in de Betuwe. Je fietst daar langs kronkelende riviertjes en bloeiende boomgaarden. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen. Op de website www.fruittuinvannederland.nl lees en zie je alles over de stand van de Betuwse bloesem.
Kies alvast één van de bloesemroutes op deze site:
– Lingeroute (70 km)
– Bloesemtocht door de Boomgaarden (52 km)
– Rondje Overbetuwe (52 km)