Suggesties specials

Onderstaand vindt u een aantal suggesties van mijn kant om een mooie route uit (te laten) stippelen voor uw trip.

Hertenbronst

Het is mogelijk om vanaf de Wildbaan in het Park De Hoge Veluwe de hertenbronst van september tot half oktober op doordeweekse dagen te ervaren. De Wildbaan is goed bereikbaar vanaf de volgende ingangen: Otterlo-Hoenderloo en Schaarsbergen. Daar de bronst in de namiddag door ons bezocht wordt gelden aparte tijden voor dit uitstapje.
Duur van 12.00 – 20.00 uur, waarbij we ons rond 16.00 uur posteren aan de Wildbaan. Vooraf kunt u natuurlijk al volop van het NP De Hoge Veluwe genieten. Hopelijk wordt het geduld beloond met prachtige plaatjes en geluiden. Voor goede foto’s heb je hier minimaal een 300mm lens nodig.
Voor deze dag geldt een speciaal tarief i.v.m. de toegangsprijs voor De hoge Veluwe. Een begeleider kan natuurlijk ook altijd mee.
In de Loenermark bij Loenen (Gld.) en het Wekeromse Zand bij Wekerom staan vrij toegankelijke wildobservatieposten.

Hoogwater

Een provincie met zoveel rivieren biedt in het voorjaar weer kansen op extreem hoog water.

Ervaar dit natuur-fenomeen vanaf de kades en dijken tijdens een rondrit. Exacte route kan natuurlijk per uur wijzigen, dus vooraf overleg over wensen en mogelijkheden.

Wildpark Anholter Schweiz

Even bij Dinxperlo de grens over en met de Opair of scootmobiel kun je een bezoek brengen aan deBiotoopwildpark Anholter Schweiz. Met het losse rolstoeldeel kun je rondgereden worden in dit ruim opgezette dierenpark of rondrijden in je scootmobiel.
Een relatief kleine dierentuin met onverwachte roofdieren zoals wolven en lynxen. Verrassend voor jong en oud.
Door de speciale lage toegangsprijs goed te combineren met een rondrit in deze verrassende regio.

Flamingo’s spotten

In het biologisch station Zwilbroekerveen, pal op de grens met Duitsland, strijken ieder jaar weer flamingo’s neer. Het is daarmee het meest noordelijke broedgebied van de vogel. Aan de Duitse kant van de grens vind je een informatiecentrum en zijn er enkele uitzichtposten waar je een goed uitzicht hebt op het meer en het eilandje waar de flamingo’s broeden.
De beste tijd om de flamingo’s te zien is tussen maart en juli en is te combineren met een rondrit in deze mooie regio.

IJshaar

Een zeer uniek fenomeen speelt zich soms in de winter af, het ontstaan van ijshaar op dood hout. Licht vriezend weer met hoge luchtvochtigheid veroorzaken dit natuurverschijnsel. Een relatief korte halve dagtrip wordt aangeboden in de buurt van Ellecom. Meld je vooraf aan wanneer je dit mee wilt maken. Bij doorgang ontvang je aanmeldings-email, dit is echter altijd op zeer korte termijn voor aanvang.

Bollenvelden

Ook te vinden in de Liemers, maar volop te zien rondom Lisse. Als special vanaf eind maart t/m begin mei te boeken: een tocht naar de bollenvelden bij de Keukenhof. U heeft niet de drukte van de Keukenhof zelf, maar kunt genieten van de 35 kilometer lange Bloemenroute of kiezen voor een ANWB-route van 28 of 63 kilometer.
Het landschap van de Bollenstreek verandert gedurende het jaar enorm. Van de kleurrijke bollenvelden in de lente tot de Dahlia showtuinen in de zomer. Wij adviseren altijd om de Bloemenroute in de lente te fietsen. Je zal verrast worden over de veelzijdigheid van de mooiste bloemenregio van Nederland. In de lente bloeien de bollenvelden met narcissen, hyacinten en tulpen.
Voor deze dag geldt een speciaal tarief i.v.m. de afstand. Een begeleider kan natuurlijk ook altijd mee.