Uw dag

Programma halve / hele dag

U kunt kiezen uit tripjes van een halve of een hele dag. Via we-ride2gether kunt u:
– een geheel eigen route samenstellen, bijvoorbeeld aan de hand van de bekende fietsknooppunten
– kiezen uit reeds bestaande routes van bijvoorbeeld route.nl, VVV’s of
– deze door mij te laten samenstellen o.b.v. uw voorkeuren en wensen. Dit kunt u aangeven op het reserveringsformulier.

Daarnaast vindt u op de pagina routesuggesties vele tips en verrassende mogelijkheden voor een mooie invulling van de dag! In een aantal gevallen is het ook mogelijk te kiezen voor een eenrichtingsroute i.p.v. een rondrit.

Voor het bepalen van de maximaal realiseerbare afstand van de fiets-/scootmobieltocht kunt u het beste uitgaan van zo’n 30 kilometer voor een halve dagtrip en zo’n 60 kilometer voor een dagtrip.

Halve dag

Maximale duur is 4 uur/dag. Tijdsvensters zijn in het midden- en hoogseizoen* van 8.00-12.00 uur of 14.00-18.00 uur. Genoemde tijdstippen gelden bij uw thuisadres.
Wat krijgt u hiervoor:
– Ophalen en terugbrengen van en naar huis
– 1 x koffie-/theepauze met versnapering
– USB-stick met foto’s van het uitstapje bij thuiskomst, met o.a. routekaartje om de dag opnieuw te beleven en te delen
– Flexibele invulling van de ½ dag, mede door combinatie met knooppunten
– Een fietsmaatje om de belevenissen te bespreken

*in het laagseizoen februari en november wordt in overleg het starttijdstip overeengekomen i.v.m. de buitencondities.

Nu naar boekingspagina.

Hele dag

Maximale duur is 8 uur/dag, alleen in midden- en hoogseizoen te boeken.
Wat krijgt u hiervoor:
– Ophalen en terugbrengen van en naar huis
– 2 x koffie-/theepauze met versnapering
– 1 x broodmaaltijd (op het reserveringsformulier kunnen specifieke voorkeuren worden aangegeven)
– Foto’s van het uitstapje, aangevuld met routekaartje om de dag opnieuw te beleven en te delen
– Flexibele invulling van de dag, mede door combinatie met knooppunten
– Een fietsmaatje om de belevenissen te bespreken

Nu naar boekingspagina.

Wie kan er mee?

Bij de trips is het mogelijk dat u begeleid wordt door een familielid, partner of bekende. De begeleider kan tegen een kleine meerprijs de gehele dag meegaan, waarbij diegene zelf voor een goed functionerend rijwiel dient te zorgen.

Eventueel kan hiervoor een E-bike met voldoende actieradius gehuurd worden. Gelieve tijdig hiervoor een aanvraag te doen i.v.m. de beschikbaarheid.

Huisdier

Bij de trips met een scootmobiel is het mogelijk dat een kleine hond (schoothondje) door u wordt meegenomen. Deze hond dient u de gehele dag bij u te houden en door u verzorgd te worden. Tijdens de autorit zal de hond in uw mandje achter in de kattenbak van de auto geplaatst dienen te worden. Max. afmetingen van de mand zijn: 50 x 50 x 50 cm.
Graag tijdig overleg om de mogelijkheden te bespreken.

Fotoverslag op USB-stick

Na afloop van de tocht ontvangt u een fotoverslag op een USB-stick. De hele dag maak ik voor u opnames van de route die ik aanvul met mooie plaatjes tijdens onze stops en de pauzes. Tevens wordt de route afgebeeld, zodat u kunt zien waar we zijn geweest.

Deze beelden kunt u eenvoudig op TV/PC bekijken en natuurlijk ook aan bekenden laten zien.

Een voorbeeld van het fotoverslag van onderweg met continuopnames (1 beeld/minuut), tussenstops met versnaperingen en fotomomenten.

Waar moet ik aan denken?

Om optimaal te genieten van deze dag is het wenselijk dat u zich realiseert dat we met het Hollandse weer te maken hebben, dus een positieve houding komt de beleving zeker ten goede. U wordt verzocht juiste en extra kleding afhankelijk van het jaargetijde en weersverwachting mee te nemen/aan te doen, bijvoorbeeld een extra legging o.i.d. daar u stil (voorop) zit.

Belangrijk is dat de passagier de transfer (van de rolstoel) naar de zitkuip op de fiets, cq. de scootmobiel kan maken en men zelfstandig in en uit een personenauto kan komen, eventueel met hulp van de reisgenoot.

Etenswensen

Voor eten en drinken wordt gezorgd, speciale wensen graag vooraf op het boekingsformulier vermelden. Zonnebrandcrème, Ponchos, EHBO-set, een wandelstok en drinkwater zijn voorhanden, evenals een kleine gereedschap set voor eventuele kleine reparaties aan de voertuigen. Additionele kosten van versnaperingen/toegang onderweg etc. komen voor eigen rekening.

Eisen voertuigen, afstanden, ondergrond

Indien u uw eigen voertuig gebruikt, graag aandacht voor het volgende: U bent zelf verantwoordelijk voor de staat van uw voertuig. Denk bij uw scootmobiel svp aan volledig opgeladen accu’s, zodat we de dag zo probleemloos door kunnen brengen. Zoals bekend loopt de capaciteit van accu’s behoorlijk terug bij koude omstandigheden of zwaar terrein (onverhard – heuvelachtig), houd hier svp bij het plannen van uw uitstapje rekening mee. Neem voor de zekerheid svp de oplader van de accu mee tijdens het uitstapje.
Ik heb de app fietsoplaadpunten.nl bij de hand om eventueel oplaadplaatsen op te zoeken.

Rondrit/eenrichtingsroute

Indien u ervoor kiest dat ik u de gehele dag begeleid dan is het alleen mogelijk een rondrit te maken, omdat we te allen tijde weer bij het startpunt uit dienen te komen.
In een aantal gevallen is het mogelijk dat u begeleid wordt door eigen familie/vrienden en dan is het mogelijk dat u van A naar B rijdt, u kunt hierbij denken aan de Liberation route of delen van de route langs de Hanzesteden. Bij dergelijke eenrichtingsroutes verzorg ik het transport naar de startplek en pik ik u op de eindbestemming weer op en breng u thuis.
Ook als u meerdere familieleden / bekenden wenst te bezoeken is het mogelijk te kiezen voor een ander eindpunt dan de startlocatie. Voor specifieke wensen zoek ik graag met u naar een oplossing.

Nu naar boekingspagina.